Ferien starter allerede når man kører hjemmefra!!!KØR SELV FERIE!

Vi foretrækker at holde ferie som "Kør-selv-ferie" - dvs ferie med bil og campingvogn. Linkene henvender sig derfor først og fremmest mod campingpladser, men fra flere af dem vil du også kunne finde informationer om hoteller, bungalows, privatleje osv. Og så foretrækker vi - indtil videre - at gøre det i vores Hobby-campingvogn!

Vi vil helst - når vi har råd! - holde ferie i syden. Og turen går gerne til Kroatien og/eller Italien.

For at finde vej kan man f.eks. lave og udskrive en ruteplan via "Map24.dk", eller vha. ViaMichelin. Kendskab til valuta-kurser kan findes her. Vejrforhold og vejrudsigter kan du finde på cnn.com.

Ellers kan en tur til Terrassen-camping ved Silkeborg, eller en tur til Jambo Vesterhav i Nordjylland også gå an.


KROATIEN - KØR SELV!

Billede fra restauranten ved Lanterna CampI Kroatien foretrækker vi Istrien (Pula-halvøen), og søger kun efter de allerbedste campingpladser. Standarden for de fleste campingpladser lever så vidt vi har oplevet og fundet ud af, slet ikke op til den standard nordeuropæiske børnefamilier stiller - i hvertfald ikke familiens Villsens! Pladser som "Lanterna", "Zelena Laguna", "Turist" og "Medulin" ser dejlige ud - i hvertfald har "Lanterna" en rigtig god standard og nogle fantastisk flotte udsigtspladser over havet og den gul-røde solnedgang om aftenen (også fra restaurantens terrasse!).

 

Husk at hæve lidt slovenske valuta hjemmefra, hvis du regner med at køre via Ljubljana (og Karawanken-tunnelsen - hvor 1-200 kr. vekslet til lokale kontanter er nødvendige).

 

Links som vi ofte bruger til inspiration ved ture til KROATIEN: Bemærkninger
(GENERELT: Pladser benævnt med teksten FKK er nudist-camping!!!)
http://www.istra.com/katalog/katalog/pretraga.asp?j= Oversigt over 3-stjernede campingpladser på Istrien (anbefalet standard!)
http://www.istra.com/katalog/katalog/index.asp?vrsta=3&j=eng Oversigt over campingpladser og interessante byer. Mulighed for søgning efter campingpladser på Istrien.
http://www.arenaturist.hr Oversigt over campingpladserne "Stoja", "Stupice", "Indije" og "Medulin"
http://www.mobilixnet.dk/~mob93105/ En privat danskers beskrivelsen af en tur til Kroatien, hvor turen bla. gik til øen Krk, nationalparken Plitvice. Udgangspunktet var i Porinj, på campingpladsen "Polari".
http://home13.inet.tele.dk/brma/kroatien.htm En anden privat danskers beskrivelse af en tur til Kroatien, hvor der også blev camperet på Krk! Desuden besøg ved Plitvice og Porec.
http://www.visit-croatia.co.uk/ God engelsk side som indgangsvinkel til søgning af information om Kroatien ferien...
Plitvice National Park En beskrivelse af den flotte nationalpark - med billeder og meget andet.
http://www.croatia.net/ Alt om Kroatien - også andre ting end camping...!
www.EuroCamps.Net Deres side om priser/informationer om campingpladser ved Istrien.

ITALIEN - KØR SELV!
I Italien foretrækker vi at campere ved Garda-søen. Vores favorit har de sidste par gange været campingpladsen Piani Di Clodia, som ligger ved Lazise i den sydøstlige ende af søen.

Links som vi ofte bruger til inspiration ved ture til ITALIEN (mest om Garda-søen):

www.cardalake.it En bred indgangsvinkel til alt der rør sig omkring Garda-søen
Campingpladsen PianiDiClodia Een af de allerbedste (og største!) campingpladser ved Garda-søen ligger ved Lazise. Fantastiske pool-faciliteter.
http://www.corsicaferries.com/corsicahtml/en/index.asp En tur til Korsika eller Sardinien med bil i stedet for? - hvorfor ikke!

Hjemme i Danmark camperer vi gerne på steder med flot udsigt og gode muligheder for flotte køre- og gåture. Og med 3 børn på bagsædet er det væsentlig at der også er gode legepladser og også gerne swimmingpools på pladsen. Desuden er det dejligt at snuppe en fastlæggerplads på en campingplads med gode pladsforhold, f.eks. for- og eftersæsonen. Tjek et. linkene øverst på siden.